Salling Group Trækker T-shirts Tilbage Efter Plagiatanklager

Billede: Citatplakat pressebillede

For nyligt tabte Salling Group en plagiatsag til Anne Black, og nu risikerer de at ende i atter en sag. Denne gang kommer anklagerne fra Citatplakat.dk, som mener, at Salling Group har stålet ideer og citater fra dem i forbindelse med udviklingen af en T-shirt-kollektion. Salling Group har efter anklagerne valgt at tilbagekalde alle T-shirts, men dette får tilsyneladende ikke sagen til at stoppe.

Man skulle tro, at de hos Salling Group havde lært lektien og kunne kende forskel på dit og mit, efter at de for nyligt blev idømt en stor bøde, da de tabte en plagiatsag mod Anne Black. Noget tyder dog på det modsatte, for knap og nap var hammeren faldet i den første sag, før en potentiel ny sag begyndte at husere.

Her i anden ombæring er det Citatplakat.dk, som står for skud. Folkene bag dette firma mener, at Salling Group har kopieret ideer og citater fra dem i forbindelse med udviklingen af en T-shirt-kollektion.

Anklagerne har indtil videre fået Salling Group til at trække de omtalte T-shirts tilbage, og Maja Bakman, som er kommunikationskonsulent i Salling Group, begrunder tilbagetrækningen med, at Salling Group på ingen måde ønsker at markedsføre eller sælge produkter, der udnytter andres rettigheder.

Ikke tilstrækkeligt for Citatplakat

Tilbagetrækningen af de omtalte T-shirts får dog ikke Kasper Laursen og Oliver Hansen, som ejer Citatplakat.dk, til at fjerne deres fokus fra Salling Group. De to her nemlig allieret sig med en advokat og bereder sig nu på at gå videre med sagen.

- Vi går hele vejen. Vi er nødt til at forsvare vores forretningsmodel og det løber løbsk, hvis vi lader os tryne. Alt for mange bakker ud af frygt for at skulle op imod en stor koncern, der har en hær af advokater i ryggen. Det frygter vi på ingen måde, da vi mener, vi har en ualmindeligt god sag, siger Kasper Laursen.

Kasper Laursen mener i øvrigt, at tyveriet er ganske beskrivende for, hvordan Salling Group generelt opererer.

- Det er jo nærmest en fast del af Salling Groups forretningsmodel at sælge andres kreativitet til spotpris i halvsløj kvalitet. De sælger ud på andres bekostning og går så videre til det næste produkt. Det er et kæmpe problem,” udtaler Kasper Laursen.

Kort om Citatplakat.dk

Citatplakat.dk blev stiftet i 2015 af Kasper Laursen og Oliver Hansen. I dag er Citatplakat.dk et af de førende plakatbrands i Danmark. Virksomheden sælger alt fra designplakater til børneplakater med underfundige og interessante citater på. Årligt sælger Citatplakat.dk omkring 40.000 plakater.

Relaterede nyheder