Danske Fintech Virksomheder Boomer

Billede: Christian Soelberg Due, Mininvestering

Der er fuld blus under disruption i finansbranchen og det er ikke kun bankernes egne teknologier som Mobilepay og Dawin der strømmer frem.

Teknologien har gjort det muligt for selv mindre startups at udfordre de store finansielle virksomheder hvor de enten fungerer som mellemled eller helt erstatter de funktioner der tidligere blev varetaget af virksomheder som Danske Bank og Pension Danmark.

Vil gøre ejendomsinvestering til allemandseje

Et eksempel på en sådan virksomhed er Brickshare, et dansk startup der vil udfordre markedet for ejendomsinvestering og som allerede har købt ejendomme på vegne af deres investorer for mere end 100 mio. DKK

De professionelle investeringsfirmaer Seed Capital og ProSeed Ventures har også fået øjnene op for denne udvikling og har begge skudt et betydeligt millionbeløb i selve Brickshare virksomheden.

Det er ofte den største barriere for de nye startups, udgifterne til jura, godkendelser o.lign. hvor finansbranchen bare er mere krævende end de fleste andre brancher, men de mange startups der er lykkedes vidner også om at der findes venture kapital til dette hvis teamet og idéen er god nok.

Copenhagen Fintech

Der er i København lavet en hub for de mange virksomheder så de kan netværke, arbejde på samme kontor, udnytte de samme støtteaktiviteter og meget mere.

Det er faktisk en lang række banker og investeringsselskaber der står bag fundingen til denne hub, men hvorfor støtter de noget der kan ende med at blive deres konkurrent?

Jo de fleste banker har erkendt at innovation trives bedst ved at støtte iværksættere og så vil de gerne stå klar til senere at købe sig ind, tilbyde samarbejder eller på anden måde profitere på det nye produkt.

Er det ikke den ene bank der står klar, så står konkurrenten måske klar og det er for de fleste nok til at de gerne vil støtte noget selvom det kan ende med at ramme dem på bundlinjen.

Denne artikel er skrevet i med økonomisk støtte fra og i samarbejde med Christian Due fra Mininvestering.dk, der til dagligt dækker finansbranchen i Danmark på hans blog.

Relaterede nyheder