Forhandler Af CBD-olie: Legalisering Af Medicinsk Cannabis Har Endnu Ikke Afkriminaliseret Hverken Os Eller Vores Produkter

Billede:

Artikel betalt af Formulaswiss

Den 1. juli 2018 blev det i Danmark lovligt at forhandle CBD-olie med op til 0,2 % THC. Trods legaliseringen opfattes CBD-olie stadigvæk som værende noget ulovligt af rigtig mange, fortæller Robin Roy Krigslund-Hansen, der står bag Formula Swiss, som forhandler produktet.

Selvom det nu har været lovligt at sælge visse cannabisbaserede produkter i nogle måneder, oplever Robin Roy Krigslund-Hansen, som forhandler CBD-olie via forretningen Formula Swiss, fortsat ret stor skepsis over for ethvert produkt, der indeholder cannabis.

- Ordet ‘cannabis’ har stadigvæk mange negative associationer og en mørk tåge af foragt hængende over sig. Selvom det har været lovligt at forhandle CBD-olie i nogle måneder, oplever vi stadigvæk, at rigtig mange - både forbrugere og medier - opfatter vores produkter og os som værende ulovlige og kriminelle, fortæller Robin Roy Krigslund-Hansen.

En meget entydig fremstilling af cannabis-olie, ifølge Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen mener, at rigtig mange danskeres opfattelse af cannabis tager afsæt i en forældet tankegang og manglende oplysning.

- Medierne og politikerne har i mange år malet et dystert billede af cannabis. Fremstillingen har været for entydig, og stoffet er gang på gang blevet begrænset til blot at være noget, der kan gøre dig skæv, kriminel og afhængig. Denne entydige, negative opfattelse er unuanceret. Desværre er den stærkt indlejret i mange danskeres bevidstheder, fortæller Robin Roy Krigslund-Hansen.

Robin Roy Krigslund-Hansen mener, at det særligt er medierne og politikerne, som bærer et stort ansvar for folks generelt negative opfattelse af stoffet, og han savner, at medierne kommer mere på banen i forhold til at udbrede et mere nuanceret kendskab til stoffet.

- Det frustrerer os meget, at der hersker folkelig konsensus om, at vores produkter er farlige. Der er så mange lag af diskussionen om, hvor farligt cannabis er, og diskussionerne bliver ofte alt for unuancerede. Mange ved for eksempel ikke, at der er stor forskel på THC og CBD, som begge dele stammer fra cannabis. Der findes en del dokumentation for, at THC er farligt, men vores produkt indeholder så forsvindende lidt af dette stof, at det ikke er fair at koble negative virkninger af THC med det produkt, vi sælger, udtaler Robin Roy Krigslund-Hansen.

Formula Swiss ansætter læge med henblik på at afkriminalisere produkter

Inden længe ansætter Robin Roy Krigslund-Hansen en læge i Formula Swiss, og det er planen, at lægens primære opgaver bliver at levere fagligt funderede artikler om CBD-olie.

Robin Roy Krigslund-Hansen håber og tror på, at denne indsats kan bidrage til at afkriminalisere hans produkter.

- Jeg tror, at fagligt funderet oplysning er vejen frem for os. Jeg håber, at en respekteret læges ord har så stor værdi og troværdighed, at initiativet kan bidrage til at afkriminalisere os og vores produkter. Jeg er dog meget bevidst om, at det bliver en lang, sej kamp at vinde folk over, fordi de i så mange år er blevet eftertrykkeligt fortalt, at cannabis er et både meget farligt og skadeligt stof, afslutter Robin Roy Krigslund-Hansen.

Relaterede nyheder